2014

De tweede Reputatie Management Award werd op 21 november 2014 werd in Amsterdam uitgereikt. De vakjury vond dat de gemeente Den Haag er het best in geslaagd de reputatie onder een brede groep stakeholders te verbeteren. Voor de uitreiking presenteerden Wietze Smid (NS) en Joost Galema (Vodafone) hun ideeën over reputatiemanagement.

 

Gemeente Den Haag wint de Reputatie Management Award 2014

In Amsterdam is op 21 november de gemeente Den Haag uitgeroepen tot winnaar van de Reputatiemanagement Award 2014. De afgelopen maand hebben 618 reputatieprofessionals gestemd op een van de vijf door een onafhankelijke jury gekozen finalisten: ONVZ Zorgverzekeraar, Natuurmonumenten, gemeente Den Haag, &samhoud of De Rechtspraak. Het is de tweede keer dat de award is uitgereikt.

Tijdens een seminar over reputatiemanagement is vandaag in Amsterdam voor de tweede keer de Reputatie Management Award uitgereikt. Na een spannende laatste week, waarin de finalisten elkaar op de hielen zaten, is de gemeente Den Haag er volgens reputatieprofessionals het afgelopen jaar het best in geslaagd de reputatie onder een brede groep stakeholders te verbeteren. Joost Galema gaf namens de winnaar van vorig jaar – Vodafone – de wisselbokaal door aan Ernst van den Berg van de gemeente Den Haag

Juryvoorzitter Peter Kerkhof over de winnaar: “De gemeente Den Haag heeft zichzelf en Nederland nadrukkelijk op de wereldkaart gezet met de Nuclear Security Summit. Maar ook op andere kleinere dossiers heeft zij met oog voor de vaak tegengestelde belangen van betrokkenen de juiste afwegingen gemaakt”. Een opvallend verschil ten opzichte van vorig jaar is dat vier van de vijf finalisten opereren binnen de publieke sector.

Professionalisering vakgebied reputatie

Het is de tweede keer dat de Reputatie Management Award is uitgereikt. De initiatiefnemers Motivaction, Duijvestijn Communicatie & Reputatie (DCR) en StakeholdersLab vonden het noodzakelijk een alternatief te bieden voor de vele awards die er al zijn op het gebied van reputatie. Jurylid Karel Slootman, jurylid en directielid van Motivaction: “Veel van die awards zijn slechts gebaseerd op de mening van ‘het grote publiek’ dat een oordeel moet geven over zaken die zij niet kunnen beoordelen. Een goede reputatie van een organisatie staat of valt met het besef van de maatschappelijke verwachtingen. Die maatschappij wordt vertegenwoordigd door de relevante stakeholders van een organisatie. Als de positionering daarmee in verbinding staat en de organisatie daar concreet naar handelt, leidt dat tot een goede reputatie. Dit betekent logischerwijs dat de verantwoordelijkheid voor de reputatie de afdeling Corporate Communications moet ontstijgen en nadrukkelijk begint bij een goede verankering in de bestuurskamer. En de vakmensen hebben geoordeeld dat de gemeente Den Haag het beste heeft gehandeld in de geest van deze visie op reputatie.

Juryleden

De onafhankelijke jury van dit jaar bestond uit juryvoorzitter Peter Kerkhof, hoogleraar Communicatiewetenschap VU Amsterdam, Ron van der Jagt, voorzitter van Logeion - de Nederlandse beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals - , Rocco Mooij, hoofdredacteur CommunicatieOnline, Jeroen Duijvestijn, directeur DCR, Henk Noort, directeur StakeholdersLab en Karel Slootman, managing director Motivaction.

 

Bekijk onderstaande video voor een impressie van de dag.