2013

Op 29 november 2013 werd in Amsterdam de eerste Reputatie Management Award uitgereikt. Vodafone was er in dat jaar het best in geslaagd de reputatie onder een brede groep stakeholders te verbeteren, en mag zich daarmee de eerste winnaar van de Reputatie Management Award noemen. 

Vodafone winnaar Reputatie Management Award 2013

Vodafone is 29 november in Amsterdam uitgeroepen tot winnaar van de Reputatie Management Award 2013. Het is de eerste keer dat deze vakprijs is uitgereikt. De initiatiefnemers Motivaction, Duijvestijn Communicatie & Reputatie (DCR) en StakeholdersLab hebben de award in het leven geroepen om het debat en de verdere professionalisering van het vakgebied reputatiemanagement te stimuleren. In een steeds transparantere wereld wordt dit met de dag belangrijker. Na een voorselectie door een onafhankelijke jury hebben 775 professionals de afgelopen maand gestemd op één van de vijf finalisten: KLM, Vodafone, Havenbedrijf Rotterdam, gemeente Den Haag of Pensioenfonds Zorg & Welzijn.

In een volle zaal is vanmiddag tijdens een symposium over reputatiemanagement bij Motivaction de Reputatie Management Award 2013 uitgereikt. Vodafone is er het afgelopen jaar het best in geslaagd de reputatie onder een brede groep stakeholders te verbeteren. De onafhankelijke jury bestond uit juryvoorzitter Peter Kerkhof, hoogleraar Communicatiewetenschap VU Amsterdam, Bart Combee, directeur Consumentenbond, Rocco Mooij, hoofdredacteur CommunicatieOnline, Jeroen Duijvestijn, directeur DCR, Henk Noort, directeur StakeholdersLab en Karel Slootman, managing director Motivaction. Peter Kerkhof: "Vodafone heeft hard gewerkt aan de reputatie van de Telecomsector en aan de reputatie van Vodafone binnen die sector. Reputatiemanagement bij Vodafone stoelt op een gedegen analyse van de belangrijkste reputatiedrivers en op basis daarvan een systematische benadering van stakeholders. Zo heeft Vodafone vanuit het motto Be good and tell it aanpassingen gedaan in productaanbod en klantenservice die zorgen voor helderheid en transparantie. Met als resultaat een steeds betere reputatie".

De afgelopen jaren is de aandacht voor reputatiemanagement sterk toegenomen en met name bestuurders beginnen zich meer bewust te worden van de waarde van een goede reputatie. Karel Slootman: “Reputatie is belangrijker dan ooit. En een goede reputatie weerspiegelt de verwachtingen die de samenleving van een organisatie heeft en die vertolkt wordt door een brede groep stakeholders. De organisatie die daarop inzet, bouwt fundamenteel en structureel aan haar reputatie.

 

Bekijk hieronder het filmpje voor een impressie van de uitreiking.